Rouwcoach

Wie wel eens een dierbare is verloren weet hoeveel impact een overlijden kan hebben. Soms kan het dan ook nodig zijn om een professionele begeleiding te regelen bij het verwerken van een overlijden in de directe omgeving. Ook voor uw bedrijf kan dat een goed idee zijn. Door uzelf en uw werknemers op een goede manier te ondersteunen door een rouwcoach, kan een verlies sneller en beter een plekje krijgen. Daarmee voorkomt u sluimerende problemen, en maakt u het verwerken van verdriet gemakkelijker, en bespaart u zo enige kosten. Een rouwcoach biedt dan ook begeleiding waarbij uiteindelijk iedereen baat heeft.

Wat is een rouwcoach precies?

Op het moment dat een rouwproces gemerkt of ongemerkt niet op de goede manier plaats kan vinden, kan dat vele problemen opleveren. Sociale communicatie wort moeilijk en het onderhouden van bestaande relaties wordt moeilijker. Ook vanuit een bedrijfsoogpunt is dat zeer vervelend. In het geval van een overlijden in de omgeving van u of van een van uw werknemers, kan een rouwcoach helpen bij het rouwproces. De kosten van een rouwcoach zijn daarbij vaak vrij laag, zeker als u kijkt naar de hoeveelheid tijd en moeite die er gestopt moet worden in het intensief begeleiden van een overlijden.

Schakel een rouwcoach in

Afscheid en verlies: het is onderdeel van de cyclus van het leven. Bij het verwerken van verdriet wordt een rouwcoach ingezet die u en uw medewerkers op professionele manier bijstaat. Daardoor kan re-integratie sneller en soepeler gebeuren en bespaart u uiteindelijk kosten. Een rouwcoach helpt u inschatten wat de beste manier is waarop hulp geboden kan worden en biedt vervolgens hulp op een persoonlijke en betrouwbare manier, doch met professionele insteek. Laat u en uw werknemers coachen tijdens het rouwproces en ga goed om met een overlijden in uw bedrijf of in de directe omgeving.